e KNJIGE in vadnica

BesedoVanja zajema 4 e knjige in vaje umskega poigraVanja, ki so natisnjene v vadnici. Nekatere pa najdete na spletni strani. avtorica, Vanja L., univ.dipl.pedagoginja

VSE naslovnice VL

Skozi program usposabljanja in na predstavitvah se lahko tudi sami naučite pripraviti vaje za umsko poigravanje in razvijate veščine kreativnega pisanja.

Za to, da ostane učenje del našega življenja, da postajamo uspešni in idejo vseživljenjskega učenja aktivno vpletamo v svoje življenje, se moramo naučiti dobro govoriti in poslušati, a tudi brati in pisati. Prvi korak ob pričetku pisanja, je bila odločitev, da zberem besede v seznam. Zbiram jih od A do Ž in seznam dopolnjujem . Ideja je nastala ob branju besedil, številnih knjig in prispevkov. Ob študiju vrst branja in usmerjanja pozornosti ob branju literature.

BesedoVanja je namreč besedna igra, katera poglavja so pisana v obliki abecede s sestavljenimi oblikami, ki se končajo z Vanja. E knjige so pisane s pomočjo sestavljenih besednih oblik in ustrezne literature. Lahko bi rekla, da s tem načinom pisanja razvijam umetnost opisovanja besed. Besede so v naši igri tiste, ki jih izberemo, da nekaj z njimi ustvarimo. Preverite svojo besedno inteligenco.

Branje besedne igre zapisane v knjige bi lahko primerjala z branjem slovarja. Vsak dan odpremo in preberemo ter se naučimo eno besedo. Nove in nenevadne besede si zabeležimo na svoj seznam. Morda boste sčasoma naredili svoj slovarček, besedno igro ali boste zbrali kup idej in vaj za umsko poigravanje.